PSK pripravil letný tábor pre 36 detí s ťažkým zdravotným postihnutím

23.07.2009 Prešov

Prešov 23. júla (TASR) – V rekreačnom stredisku Bystrá pri Humennom bude do 27. júla prebiehať letný tábor, ktorý pre deti s ťažkým zdravotným postihnutím už po šiesty raz organizuje Prešovský samosprávny kraj (PSK).
Deväťdňový výchovno-rekreačný pobyt tu absolvuje 36 hendikepovaných detí a 14 sprievodcov.
Ako dnes informovala médiá Margita Ďőrďová, poverená vedením sociálneho odboru PSK, podujatie organizuje regionálna samospráva v súlade so zákonom o sociálnej pomoci, vďaka príspevku Ministerstva práce a sociálnych vecí SR vo výške 10.620 eur (319.938 Sk).
\"Je to síce menej ako v predošlých rokoch, kedy sme odrekreovali takmer 150 účastníkov. Podstatné však je, že napriek kríze sa peniaze našli a tábor pokračuje aj v tomto roku, \" zdôraznila Ďőrďová. Cena jedného poukazu pre dieťa dosahuje sumu 229 eur (6900 Sk), pre sprievodcu 116 eur (3495 Sk).
V tábore si užívajú leto chlapci a dievčatá od šesť do 18 rokov z Domova sociálnych služieb (DSS) v Osadnom, DSS Podskalka – Humenné, Ľubica, DSS na Volgogradskej ulici v Prešove, Rehabilitačného strediska v Lipanoch a z neziskovej organizácie Náš dom zo Svidníka.
V rámci pobytu zabezpečili organizátori pre účastníkov bohatý kultúrny program, zábavné podujatia, súťaže, diskotéky a športovú olympiádu. Deti môžu v maximálnej miere využívať aj rehabilitačné aktivity. K dispozícii majú bazén, hipoterapiu a canisterapiu s cvičenými psami. Takmer každý deň budú mať vychádzky do okolitej prírody a prezrú si aj expozície Vihorlatského múzea v Humennom a tamojší skanzen.
Prešovský samosprávny kraj má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 27 zariadení sociálnych služieb, pričom v šiestich z nich sú umiestnené aj deti s ťažkým zdravotným postihnutím.
 

Vyberte región